...

Hoe meet je je rubbertracks op de juiste manier op?

Wanneer de rubbertracks van je machine aan het verslijten zijn, moet je deze op den duur gaan vervangen. Bij het bestellen van nieuwe tracks is het belangrijk dat je de juiste maat hebt, aangezien je anders de kans hebt dat de nieuwe tracks niet passen. Bij het aanvragen van een offerte helpt het ons enorm als je de maten van je tracks doorgeeft.

Soms staat de maatvoering van je rubbertracks op de binnenzijde genoteerd, maar dit is niet altijd het geval. In dat geval kun je de afmetingen zelf opmeten. We leggen je hieronder uit hoe dat moet.

De breedte van de rubbertrack opmeten

Je meet de breedte van je rubbertrack simpelweg door de buitenzijde van de track op te meten met bijvoorbeeld een rolmaat.

breedte rubbertrack opmeten

De steek van de rubbertrack opmeten

Je kunt de steek van de rubbertrack opmeten met een rol- of schuifmaat. Je meet van het hart van de bus tot het hart van de bus. Dit is het eenvoudigste om te meten als je je onderwagen aan één zijde omhoog zet.

Steek rubbertracks rolmaat Steek opmeten rubbertracks

Het aantal schakels van de track optellen

Als je de onderwagen aan één kant omhoog hebt gezet kun je aan het aantal schakels ook eenvoudig optellen.

aantal schakels rubbertrack optellen

De breedte, steek en het aantal schakels van je rubbertracks zijn handig om te weten als je nieuwe rubbertracks nodig hebt. Hierdoor kunnen we nieuwe, alternatieve rubbertracks voor jouw vinden die met zekerheid op de machine past.

Heb je nog vragen over het opmeten van je rubbertracks? Neem dan gerust contact met ons op.PRODUCTS THAT GET THE JOB DONE

Sprockets &
Segmentgroepen

Kettingen

Onderrollen &
Bovenrollen

Rupsplaten

Rubbertracks

Rubberpads

Voorwielen

Spanunits

Kettinggeleiders

Baktanden &
Slijtdelen

Bouten & Moeren

Complete rijwerken