...

Welke rubberpads moet ik gebruiken voor mijn graafmachine?

Waar kleine machines vaak een rupsonderstel met rubbertracks hebben, hebben grotere machines stalen kettingen. Op deze stalen kettingen kunnen rubberpads worden gemonteerd. VemaTrack biedt diverse soorten rubberpads aan die je op de ketting of rupsplaten van jouw machine kunt monteren. Rubberpads zijn een uitstekend alternatief voor stalen rupsplaten voor het voorkomen van bodembeschadiging.

De rubberpads van VemaTrack worden gevulkaniseerd met een metalen kern. Ze zijn verkrijgbaar voor machines tussen de 2 en 25 ton. Het rubber in de pads is van Japanse OEM kwaliteit.

rubberpadsVerschillende soorten rubberpads

Rubberpads van VemaTrack zijn er in diverse soorten, die ieder op een andere manier wordt gemonteerd en geschikt is voor andere werkzaamheden.

  • Chain-on rubberpads: deze worden direct gemonteerd op de ketting. Chain-on pads zijn een duurzame oplossen en geschikt voor intensief gebruik.
  • Bolt-on rubberpads: deze worden geschroefd op de rupsplaten. Bolt-on pads zijn een uiterst duurzame oplossing voor intensief gebruik. Ze zijn eenvoudig te (de)monteren, wat het mogelijk maakt om je machine in te zetten voor klussen op diverse ondergronden. De bolt-on pads zijn vastgeschroefd op de rupsplaat waardoor hij niet snel loslaat en dus beter bestand zijn tegen zwaardere omstandigheden.
  • Clip-on rubberpads: deze worden om de plaat heen geklemd. Clip-on pads zijn meestal een voordeligere optie en in vergelijking met bolt-on pads sneller te (de)monteren. Clip-on pads kunnen op bestaande platen worden gemonteerd.

Ben je op zoek naar pads voor freesmachines of asfalteermachines, dan kun je het beste gaan voor road pads. Hier zijn twee varianten van.

  • Rubberen road pads: het rubber wordt rechtstreeks gevulkaniseerd op een stalen rupsplaat. Road pads zijn een duurzame oplossing en zijn uiterst geschikt voor intensief gebruik.
  • Polyurethaan road pads: het polyurethaan wordt direct gegoten op de rupsplaat. Dit materiaal is extreem slijtvast, geschikt voor zware machines, heeft een grote veerkracht én is bestand tegen bijvoorbeeld benzine, oliën en smeervetten.

 

Meer informatie over rubberpads

Meer over rubberpads lees je op de pagina over dit product. In de rubberpads folder lees je ook wat de maatvoeringen zijn. Wil je weten welke pads jij nodig hebt voor jouw machine? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder met het vinden van het juiste product.PRODUCTS THAT GET THE JOB DONE

Sprockets &
Segmentgroepen

Kettingen

Onderrollen &
Bovenrollen

Rupsplaten

Rubbertracks

Rubberpads

Voorwielen

Spanunits

Kettinggeleiders

Baktanden &
Slijtdelen

Bouten & Moeren

Complete rijwerken

avt rubber tracks